17

عواقب غیبت در امتحانات نهایی + قانون 1403


عواقب غیبت در امتحانات نهایی چیست؟ طبق آیین‌نامه جدید آموزش‌وپرورش در خصوص امتحانات نهایی و غیبت‌های موجه و غیرموجه، دانش‌آموزانی که در امتحانات پایه دوازدهم غیبت داشته باشند، فرصت جبران و تغییر نمره ندارند. تاثیر نمره پایه دوازدهم به عنوان سوابق تحصیلی در کنکور محسوب می‌شود، به همین خاطر عواقب غیبت موجه در امتحانات نهایی، با غیبت غیرموجه یکسان است.

البته دانش‌آموزان پایه دهم و یازدهم در صورت غیبت موجه می‌توانند برای اصلاح نمره و معدل خود اقدام کنند؛ اما این شرایط برای پایه دوازدهم ممنوع اعلام شده است؛ بنابراین مهم‌ترین عواقبت غیبت می‌تواند عدم جبران نمره صفر و تغییر تراز کنکور باشد. به این ترتیب حضور تمامی دانش‌آموزان در امتحانات نهایی دوازدهم الزامی اعلام شده است.

بررسی عواقب غیبت در امتحان نهایی

برخی از دانش‌آموزان به دلایل مختلف؛ مانند بیماری، فوت والدین، تصادف و یا سایر عوامل غیر ارادی نمی‌توانند در جلسه امتحان نهایی حضور داشته باشند؛ بنابراین در غیبت موجه عدم حضور بدون اراده شخص، با دلایل قابل توجیهی انجام می‌شود در حالی‌ که اگر دانش‌آموزی با اراده خود تصمیم بگیرد که در جلسه امتحان شرکت نکند، غیبت او غیر موجه محسوب می‌شود.

افرادی که در روز آزمون نهایی خود غیبت دارند، باید عواقب غیبت در امتحانات نهایی را نیز در نظر بگیرند. لازم است این افراد بدانند که اگر نتوانند اثبات کنند غیبت آن‌ها موجه بوده است باید ضرر و زیان تصمیم خود را متحمل شوند. از جمله مهمترین عواقب غیبت در امتحانات نهایی، نمره صفر منجر به مردود شدن و تکرار مجدد پایه تحصیلی است.

البته باید به این نکته توجه داشته باشید که اگر دانش‌آموزی در نوبت‌های خرداد و شهریور در همه امتحانات غیبت کند و این غیبت موجه ثبت شود، باید توسط کمیسیون آموزش‌وپرورش، واحدهای درسی او حذف گردد تا به اصطلاح وقفه در تحصیل برای دانش‌آموز به ثبت برسد. همچنین اگر یک دانش‌آموز در امتحان نوبت اول درسی شرکت نکرده باشد و غیبتش موجه باشد، نمره امتحان نهایی او برای نمره نوبت اول نیز لحاظ می‌شود.

البته اگر آن دانش‌آموز نمره مستمر نیز نداشته باشد، معلم می‌تواند از نمره امتحان نهایی استفاده کند و نمره کسب شده را به جای نمره مستمر نیز در نظر بگیرد. نکته مهمی که باید در مورد عواقب غیبت در امتحانات نهایی به آن توجه کنید، نوع ضرر و زیان در اعلام نتایج امتحانات نهایی است. چنانچه دانش‌آموزی در امتحانات نوبت دوم سال دوازدهم غیبت موجه یا غیرموجه داشته باشد، نمره آن درس صفر رد می‌شود.

سال دوازدهم به خاطر تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور از اهمیت بالایی برخوردار است؛ بنابراین چنانچه دانش‌آموزی در امتحانات شرکت نکند، باید با تاثیر نمره صفر بر تراز و رتبه کنکور مواجه شود. اگر در امتحان نهایی غیبت کنیم چه میشود؟ در ادامه مقاله درباره غیبت در امتحان نهایی بزرگسالان و دانش‌آموزان مدارس، به همراه قوانین غیبت در امتحان ترمیم معدل توضیحاتی ارائه خواهیم داد.

بررسی عواقب غیبت در امتحانات نهاییبررسی عواقب غیبت در امتحانات نهایی

قوانین غیبت موجه و غیرموجه در امتحان نهایی

عده‌ای از دانش‌آموزان برای فرار از امتحان‌هایی که آمادگی کافی شرکت در آن را ندارند، به دنبال بیمار جلوه دادن خود هستند تا بتوانند برای عدم حضورشان در جلسه امتحان بهانه بیاورند و غیبت خود را موجه کنند؛ اما لازم است بدانید برای موجه شدن غیبت‌ها باید مدارک و شواهد رسمی ارائه دهید. به طوری که اثبات کنید امکان شرکت در جلسه آزمون را نداشته‌اید.

در هر حال برای افراد با غیبت موجه و غیرموجه بعد از حذفیات امتحان نهایی قوانینی وجود دارد که براساس این قوانین در خصوص دانش‌آموزان غایب تصمیم‌گیری می‌شود. این قوانین شامل موارد زیر هستند:

☑️ طبق ماده 78 قانون آموزش‌وپرورش، چنانچه یک دانش ‌آموز در نوبت خرداد و شهریور ماه بخواهد در امتحانات نهایی تمامی دروس خود غیبت موجه کند، واحدهای درسی برای او حذف نمی‌شود تا در آزمون‌های نهایی دی ماه نیز شرکت کند. البته این مورد تنها برای دانش‌آموزان پایه دهم و یازدهم فراهم شده است. در خصوص سال دوازدهم که با این پرسش مواجه هستند، اگر در امتحان شهریور غیبت کنیم چه میشود؟

قوانین غیبت در امتحان های نهایی و ترمیم معدلقوانین غیبت در امتحان های نهایی و ترمیم معدل

☑️ در این خصوص نمره هر درسی که دانش‌آموز غیبت داشته باشد، صفر رد می‌شود. این قانون در حال حاضر برای پایه دوازدهم تمامی رشته‌ها در حال اجرا شدن است. به این ترتیب طبق ماده 81 اگر دانش‌آموزی در سال تحصیلی دهم و یازدهم، به دلیل غیبت موجه نمره ارزشیابی مستمر نداشته باشد، نمره ارزشیابی پایانی او در آن نوبت نهایی جایگزین نمره مستمر او می‌شود.

☑️ سوالات امتحان‌های نهایی هماهنگ در تمام سطح کشور یکسان است و به صورت هم‌زمان از دانش‌آموزان آزمون گرفته می‌شود؛ بنابراین تاخیر زیاد در جلسه آزمون در صورتی که زمان بسیار کمی تا پایان آزمون مانده باشد نیز نوعی غیبت محسوب می‌شود. در صورتی که یک دانش‌آموز در امتحانات نوبت دوم یا شهریورماه یا پایان دوره تابستانی در دروس غیرنهایی غیبت موجه داشته باشد؛ به درخواست اولیاء آن دانش‌آموز، مدیر واحد آموزشی می‌تواند حداکثر تا دو هفته پس از آخرین امتحان از درس یا درس‌های مربوطه با رعایت ضوابط امتحانی آزمون بگیرد.

☑️ از عواقب غیبت در امتحانات نهایی، وقفه تحصیلی است که وقفه تحصیلی شامل آن دسته از دانش آموزانی می‌شود که در نوبت‌های خرداد و شهریور در همه امتحانات غیبت موجه داشته باشند. به این ترتیب طبق ماده 75 اگر دانش‌آموزی در امتحانات نوبت دوم و یا هر دو نوبت، غیبت موجه داشته باشد، نمرات دی ماه او جایگزین نمرات سالانه آن درس می‌شود.

☑️ اگر یک دانش آموز در فاصله زمانی بعد از ثبت نام و قبل از شركت در امتحانات پايانی نوبت اول ترک تحصيل كند (هرچند نمره ارزشيابی مستمر داشته باشد) در کارنامه نوبت اول او عبارت “ترک تحصیلی” درج می‌شود و آن سال جزو سنوات تحصيلی او به حساب نمی‌آید.

☑️ همچنین اگر دانش‌آموزی بعد از امتحانات نوبت اول ترک تحصيل كند در كليه دروس نوبت دوم، غیبت غایب غيرموجه است. در ضمن، نمره صفر برای تمام درس‌هایش در کارنامه درج می‌شود. علاوه بر این، عبارت “ترک تحصيل” در سوابق تحصيلی‌اش قيد شده و آن سال جزو سنوات تحصيل اش محسوب می‌گردد که از جمله عواقب غیبت در امتحانات نهایی است.

قوانین ترمیم معدل در صورت غیبت امتحان نهاییقوانین ترمیم معدل در صورت غیبت امتحان نهایی

شرایط برگزاری مجدد امتحان نهایی

شرایط برگزاری مجدد امتحان نهایی مشابه امتحان‌های خرداد ماه است. دانش‌آموزان بعد از آشنایی با عواقب غیبت در امتحانات نهایی، باید با شرایط برگزاری مجدد آن در مقطع نهم، دهم و یازدهم آنشا شوند تا بتوانند به موقع برای امتحان مجدد در حوزه آزمون شرکت کنند. در واقع امتحان مجدد نهایی به این صورت است که دانش‌آموز باید مثل امتحان خرداد ماه برای دریافت کارت ورود به جلسه، وارد سامانه مای مدیو my.medu.ir شوند تا باتوجه به آن در روز آزمون به حوزه امتحانی مراجعه کنند.

امتحان مجدد نهایی برای دانش‌آموزانی که طبق نظر کمیسیون غیبت موجه داشته‌‌اند در پایه‌های نهم، دهم و یازدهم فراهم شده است. در حالی که دانش‌آموزان پایه دوازدهم رشته‌های ریاضی، تجربی، انسانی، فنی حرفه‌ای و کاردانش؛ به دلیل تاثیر سوابق تحصیلی امتحانات نهایی در کنکور شانس شرکت در امتحان مجدد را ندارند حتی اگر غیبت غایب موجه باشد.

علاوه بر شرکت در امتحان نهایی مجدد، تک ماده در امتحان نهایی نهم، دهم و یازدهم برای ترمیم معدل نیز فراهم شده است تا دانش‌آموزانی که از امتحان نهایی جامانده‌اند و دلیل موجه برای عدم حضور در امتحان دارند، بتوانند از این فرصت برای جبران نمره آن درس استفاده کنند. همچنین اگر دانش‌آموزی در امتحان نوبت اول و نوبت دوم غیبت داشته باشد، باید برای پاس کردن واحدهای درسی خود در امتحان دی ماه آماده شود. این مورد نیز مانند مورد قبلی تنها برای پایه‌های نهم، دهم و یازدهم صدق می‌کند.

غیبت در امتحان نهایی بزرگسالان

در این بخش از مقاله به شرایط غیبت در امتحان نهایی بزرگسالان می‌پردازیم. قوانین غیبت در امتحان نهایی بزرگسالان به شرح زیر است:

☑️ راز موفقیت در امتحانات نهایی چیست؟ دانش‌آموزان پایه دوازدهم بزرگسالان و یا داوطلبان آزاد برای اخذ مدرک دیپلم، می‌بایست در امتحانات نهایی شرکت کنند تا دچار غیبت نشوند. از جمله قوانین و عواقب غیبت در امتحان نهایی بزرگسالان این است که اگر دانش‌آموزی در امتحانات نهایی پایه دوازدهم یک یا چند درس نتواند شرکت کند، می‌تواند حداکثر تا سه نوبت دیگر با رعایت مقررات آیین‌نامه آموزش‌وپروش برای امتحانات مجدد نهایی اقدامات لازم را انجام دهد.

☑️ دانش‌آموزان معترض به نتیجه امتحانات نهایی می‌توانند اعتراض خود را حداکثر پنج روز پس از اعلام نتیجه امتحان به صورت کتبی به دبیرستان تحویل دهند و حداکثر بعد از یک هفته جواب دریافت کنند که براساس قوانین غیبت در امتحان نهایی بزرگسالان، تنها افراد حاضر در جلسه حق اعتراض به سوالات را دارند.

☑️ امتحان پایان هر نیمسال از دروس پایه به عنوان امتحان نهایی سراسری در نظر گرفته می‌شود. به طوری که برگزاری آن براساس برنامه و سوالات طرح شده از سوی اداره کل آموزش‌و ‌رورش هر استان است. به همین خاطر امتحانات پایان هر نیمسال به صورت همزمان برگزار می‌شود و داوطلبان نباید در جلسه آزمون تاخیر یا غیبت داشته باشند.

☑️ در حال حاضر با تاثیر 50 درصدی سوابق تحصیلی در کنکور، امتحانات نهایی پایه دوازدهم در دو نوبت پایان نیمسال اول و پایان نیمسال دوم برگزار می‌شود؛ لذا دانش‌آموزان لازم است برای شرکت در جلسه آماده باشند. در صورت غیبت در امتحان نهایی بزرگسالات، چه موجه و چه غیرموجه، امکان شرکت مجدد برای ارزیابی در آن درس غیرممکن است.

غیبت در امتحان نهایی بزرگسالانغیبت در امتحان نهایی بزرگسالان

☑️ به این ترتیب در صورتی که داوطلب بزرگسال برای دریافت دیپلم، غایب شود، نمره صفر برای آن درس در کارنامه لحاظ می‌شود. برگزاری مجدد امتحانات نهایی فقط برای پایه‌های نهم، دهم و یازدهم امکان‌پذیر است. همچنین اگر دانش‌آموزی برخی از مواد درسی را بیش از یک بار انتخاب کرده باشد (قبلا آن درس را انتخاب کرده باشد؛ اما به دلیل غیبت غیرموجه صفر شده باشد)، نمره  امتحانی آخرین نوبت آن ماده درسی در محاسبه معدل کل منظور می‌گردد.

در کنار این موارد قوانین دیگری برای امتحان نهایی بزرگسالان وجود دارد که شامل موارد زیر است:

  •  نتایج امتحانات نهایی به وسیله حوزه تعیین، تصحیح و از طریق دبیرستان مربوط اعلام می‌شود.
  •  دانش‌‌آموزانی که در نظام آموزش بزرگسالان موفق به اخذ دیپلم متوسطه نشده باشند، می‌‌توانند با رعایت مقررات به عنوان داوطلب آزاد در امتحانات شرکت کنند؛ اما به شرطی که در این دروس نمره بیست با ضریب دو کسب کرده باشند قبول می‌‌شوند.
  •  نمره انضباط در معدل کل مدارس بزرگسالان محاسبه نمی‌شود؛ اما در گواهینامه پایان دوره متوسطه بزرگسالان، ثبت می‌گردد.
  •  با افراد متخلف در امتحانات داخلی و نهایی دوره متوسطه بزرگسالان، طبق آیین‌نامه تخلفات مصوب شورای عالی آموزش وپرورش رفتار خواهد شد.
  •  به دانش آموزانی که دورس امتحانات نهایی را با موفقیت بگذرانند و شرایط قبولی پایه های قبلی را نیز احراز کرده باشند، گواهینامه پایان تحصیلات دوره متوسطه (دیپلم) برابر با نمونه مصوب اعطاء می‌شود.

قوانین ترمیم معدل در صورت غیبت امتحان نهایی

درباره غیبت موجه در امتحانات نهایی و قوانین آن توضیحاتی ارائه دادیم تا باتوجه به آن در امتحانات نهایی پایه نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم آماده شوید. در ادامه باید با قوانین ترمیم معدل آشنا شوید. این قوانین شامل موارد زیر است:

امکان ثبت نام تک درس برای ترمیم معدل وجود ندارد؛ لذا افراد متقاضی می‌بایست برای تمام دروسی که قصد دارند نمراتشان را ترمیم کنند در امتحان یکی از نوبت‌‌های خرداد، شهریور یا دی ماه نام نویسی کنند.

افرادی که دیپلم خود را قبل از سال 1384 دریافت کرده‌اند، مجاز به ثبت نام ترمیم معدل نیستند.

تنها افرادی مجاز به ترمیم معدل هستند که مدرک دیپلم داشته باشند؛ به عبارت دیگر امکان ترمیم معدل برای دانش‌آموزان پایه یازدهم و دانش آموزان در حال تحصیل پایه دوازدهم وجود ندارد.

متقاضیان دارای دیپلم نظام قدیم می‌‌توانند علاوه بر دروس نهایی سال سوم دبیرستان، نمرات دروسی را که در پیش دانشگاهی به صورت نهایی برگزار شده بود را هم ترمیم کنند.

سوالات امتحانات نهایی ترمیم معدل در دو دسته سوال برای نظام آموزشی قدیم و جدید طراحی می‌‌شود.

کلیه متقاضیان ترمیم معدل که نمره کمتر از 20 دارند، می‌‌توانند در این طرح ثبت نام کنند، اما فرصت بهبود نمرات امتحانات نهایی تنها یکبار به همه افراد داده می‌‌شود.

نمرات کسب شده در امتحانات نهایی ترمیم معدل، تأثیری بر روی معدل دیپلم فرد شرکت‌کننده ندارد. نمرات کسب شده فقط برای سازمان سنجش آموزش کشور ارسال می‌‌شود تا در سوابق تحصیلی کنکور سراسری تاثیر بگذارد.

قوانین ترمیم معدل در صورت غیبت امتحان نهاییقوانین ترمیم معدل در صورت غیبت امتحان نهایی

اخبار پیرامون امتحانات نهایی 1403

  •  ابلاغ برنامه امتحانات نهایی خرداد 1403

برنامه امتحانات نهایی خرداد ماه سال 1403 برای پایه‌های دوازدهم روزانه، بزرگسال، آموزش از راه دور و داوطلبان آزاد رشته‌‌های شاخه نظری، دوره دوم آموزش متوسطه، همچنین متقاضیان ایجاد سابقه تحصیلی و ترمیم معدل ابلاغ شد.

  • حضور دانش‌آموزان در امتحانات نهایی بیشتر 2 میلیون نفر

امتحانات نهایی دانش‌آموزان از 5 خرداد ماه آغاز شد. بیش از 2 میلیون در امتحانات نهایی خرداد ماه شرکت داشته‌اند. دانش‌آموزان مقطع نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم باتوجه به عواقب غیبت در امتحان نهایی باید به موقع در محل برگزاری امتحان حضور داشته باشند.

  •  طرح سوالات مفهومی در امتحانات نهایی خرداد ماه پایه دوازدهم

آقای محمد جمالی آرند، معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش با اعلام این خبر گفتند: در خرداد ماه سال تحصیلی 1403 سوالات آزمون نهایی مفهومی خواهد بود و از طرح سوالات پر تکرار در امتحانات نهایی پایه دوازدهم پرهیز شده است.

ایشان همچنین افزودند به همین دلیل در استان کهگیلویه و بویراحمد در هفته آخر فروردین و اوایل اردیبهشت ماه آزمون هماهنگ شبه نهایی برگزار می‌شود تا دانش‌آموزان با این‌گونه سوالات آشنا شوند.

خلاصه مقاله عواقب غیبت در امتحانات نهایی

در این مقاله به بررسی عواقب غیبت در امتحانات نهایی پرداختیم و گفتیم شرکت نکردن در امتحانات نهایی پایان سال چه پیامدهایی دارد. همچنین در خصوص غیبت در امتحان نهایی بزرگسالان و غیبت در امتحان ترمیم معدل نیز توضیحاتی ارائه دادیم تا داوطلبان آزاد با در نظر گرفتن شرایط و قوانین اعلام شده از سوی آموزش‌وپرورش در امتحانات نهایی شرکت کنند.

اگر در امتحان شهریور غیبت کنیم چه میشود؟ دانش‌آموزان پایه‌های نهم، دهم و یازدهم در صورتی که غیبت موجه با مدرک و ادله داشته باشند، می‌توانند در آزمون مجدد شرکت کنند؛ اما دانش‌آموزان پایه دوازدهم به خاطر تاثیر سوابق تحصیلی بر کنکور که به 50 درصد رسیده است، امکان شرکت در آزمون مجدد نهایی وجود ندارد.

 برای دانلود فایل PDF عواقب غیبت در امتحانات نهایی بر روی لینک کلیک کنید.

آیا همه دانش آموزان باید در امتحانات نهایی شهریور ماه شرکت کنند؟

خیر تنها دانش آموزان غایب یا مردود شده امتحان نهایی خرداد ماه مجاز به شرکت در امتحان نهایی شهریور هستند.

عواقب غیبت در امتحانات نهایی چیست؟

کلیه عواقب غیبت در امتحانات نهایی در متن مقاله ذکر شده است. لطفا مقاله را مطالعه نمایید.

چه کسانی غیبت های موجه و غیر موجه را مشخص می کنند؟

در امتحان های پایان سال داخلی تشخیص غیبت موجه براساس دلایل و مدارک ارائه شده از طرف دانش آموز و با نظر شورای مدرسه انجام می شود اما در امتحانات هماهنگ نهایی، نظر کمیسیون خاص اداره آموزش و پرورش یا مسئول حوزه امتحانی تعیین کننده است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا