۳۰ پیشنهاد انگیزشی برای موفقیت + ۱۵ دلیل از دست دادن انگیزه
انگیزه چیزی است که ما را به انجام کارها و رفتارهای مختلف ترغیب می کند. اما چگونه در فراز و نشیب های زندگی انگیزه خود را حفظ کنیم؟ اول اینکه انگیزه چیست؟ سپس 30 پیشنهاد انگیزشی برای موفقیت به شما می دهیم و در نهایت به شما می گوییم که چرا ممکن است انگیزه نداشته باشید.
اگر انگیزه چند ماه پیش برای ادامه ورزش و کاهش وزن را ندارید، اگر برای یافتن شغل بهتر ناامید هستید و اگر فکر می کنید قبولی در کنکور غیرممکن است، چگونه با آن کنار می آیید.
انگیزه چیست؟
ابتدا بیایید به این سوال پاسخ درست و روشنی بدهیم: انگیزه چیست؟ انگیزه انرژی است که ما را به انجام یک کار یا رفتار خاص سوق می دهد. انگیزه سوخت موتور روح ماست.
دو نوع اصلی انگیزه وجود دارد:
- انگیزه بیرونی: به عوامل خارجی اشاره دارد که ما را تحریک می کنند. به عنوان مثال، دریافت دستمزد برای کاری که انجام می دهیم یا ترس از اخراج شدن به دلیل غیبت، انگیزه های بیرونی برای کار است.
- انگیزه درونی: این به عوامل داخلی الهام بخش اعمال ما اشاره دارد. این انگیزه ها ما را به انجام فعالیت هایی سوق می دهند که با ارزش های ما سازگار است و ما را راضی می کند. کار یا فعالیت خیریه در انتخابات مختلف چنین انگیزه ای دارد.
انگیزه درونی یک نوع انگیزه پایدارتر است زیرا با علایق، ارزش ها و خواسته های فرد همسو است. افرادی که “ماموریت در زندگی” خود را کشف کرده اند، انگیزه درونی پایدارتری دارند. این افراد در مواجهه با مشکلات زندگی صبورتر و امید بیشتری دارند.
اگرچه انگیزه درونی بسیار مهم است، انگیزه بیرونی نیز جایگاه خود را دارد. انگیزه بیرونی زندگی ما را ساده می کند. مطالعات نشان می دهد که حذف انگیزه های مالی باعث کاهش انگیزه می شود. مغز ما به گونه ای ساخته شده است که به این انگیزه و ترشح هورمون دوپامین نیاز دارد.
چگونه با انگیزه بمانیم؟
اگر بی انگیزه هستید، احتمالاً احساس بی حالی می کنید. در این شرایط، آخرین کاری که می خواهید انجام دهید این است که یک کار را انجام دهید یا به عقب برگردید. این کاملا طبیعی است. حتی با انگیزه ترین افراد هم روزهای خسته کننده ای دارند.
اگر روزهای تعطیل شما بیش از حد معمول است، به یک پیشنهاد انگیزشی نیاز دارید تا انگیزه خود را حفظ کنید. با ابزارهای مناسب، می توانید به اوج انگیزه بازگردید.
اوج انگیزه چیست؟
اوج انگیزه زمانی است که شما غرق در کار هستید. در چنین شرایطی آنقدر از کار خود لذت می برید که دنیای اطراف خود را نادیده می گیرید. این معمولا زمانی اتفاق می افتد که شما روی یک چالش معقول کار می کنید. یک چالش معقول نه آنقدر آسان است که خسته کننده باشد و نه آنقدر سخت که استرس شما را نابود کند.
30 پیشنهاد انگیزشی برای غلبه بر مشکلات و دستیابی به موفقیت
جاده زندگی پر از فراز و نشیب است. هر هدفی که انتخاب کنید، با چالش های مختلفی روبرو خواهید شد.
ما 30 پیشنهاد انگیزشی برای شما داریم تا در شرایط سخت انگیزه خود را حفظ کرده و افزایش دهید. انگیزه بالا و پایین می رود، بنابراین امتحان کردن چند مورد از این پیشنهادات ممکن است نتایج متفاوتی داشته باشد.
- هدف اصلی را پیدا کنید: دلایل عمیق تری پشت اهداف و آرزوهای خود را درک کرده و بیابید. سعی کنید برای اهداف مهم خود انگیزه درونی ایجاد کنید.
- یک محیط مثبت ایجاد کنید: تصاویر، موسیقی، ویدئوها و هر محتوای انگیزشی دیگری می تواند حال و هوای شما را تغییر دهد. اطراف خود را با موسیقی نشاط آور یا دوستان تشویق کنید.
- قدردانی را تمرین کنید: هر روز به چیزهایی فکر کنید که برای آنها سپاسگزار هستید. مهم نیست به چه اعتقادی دارید، برای آنچه دارید سپاسگزار باشید.
- مهلت تعیین کنید: برای ایجاد احساس فوریت، ضرب الاجل های مشخصی را برای اهداف و مقاصد خود تعیین کنید. ضربالاجلها به شما انگیزه میدهند که به جلو بروید.
- چالش ها را بپذیرید: از چالش ها فرار نکنید و آنها را فرصتی برای رشد بدانید.
- به خودتان پاداش دهید: با تکمیل وظایف و رسیدن به دست اهداف کوچک به خودت پاداش بده یا برای رسیدن به نقاط عطف به خودتان پاداش های کوچک بدهید.
- به یاد داشته باشید که انعطاف پذیر باشید: گاهی اوقات به جای تغییر وضعیت موجود، باید انعطاف پذیر باشید تا قدمی رو به جلو بردارید.
- مشاهده پیشرفت خود: کارهایی را که انجام می دهید ثبت کنید و پیشرفت شخصی خود را بررسی کنید.
- مدل های الهام بخش را فراموش نکنید: زندگی و مسیر افراد موفق و الهام بخش می تواند در مواجهه با چالش ها موثر باشد.
- تجسم کنید: خود را با جزئیات کامل در اوج موفقیت مجسم کنید تا از تصویر آینده انگیزه بگیرید.
- افراد منفی را حذف کنید: با افرادی که انرژی و اشتیاق شما را دفع می کنند کمتر ارتباط برقرار کنید.
- بیاموزید و رشد کنید: با یادگیری مهارت های جدید زنده بمانید.
- شما یک دوست، مشوق و مشاور دارید: اهداف خود را با کسی در میان بگذارید که بتواند از شما حمایت و راهنمایی کند.
- کنجکاو بمانید: کنجکاو بمانید و مانند کودکان در مورد دنیا شگفت زده شوید.
- فهرستی از کارها تهیه کنید: به جای لیست کارهایی که باید انجام دهید، فهرستی از کارهایی که باید انجام دهید را در نظر بگیرید تا به آرامش برسید.
- اهداف مشخصی را برای خود تعیین کنید: اهداف واضح، مشخص و قابل دستیابی را تعیین کنید. مانترا نکنید، یک هدف تعیین کنید.
- یک برد سفارشی ایجاد کنید: اهداف خود را روی یک تابلوی چشم انداز یا تابلویی با تصاویر و نقل قول های الهام بخش تجسم کنید.
- موارد را به مراحل کوچکتر تقسیم کنید: وظایف بزرگ را به مراحل کوچکتر و قابل مدیریت تقسیم کنید. با بالا رفتن از پله ها به خود پاداش دهید.
- اولویت بندی وظایف: برای فرار از بار کار، آنها را اولویت بندی کنید و به ترتیب با آنها مقابله کنید.
- یک برنامه مشخص داشته باشید: یک برنامه روزانه یا هفتگی برای ایجاد ثبات و نظم داشته باشید. به این ترتیب به نظم عادت خواهید کرد.
- منظم باشید: برای برنامه ریزی از تقویم، لیست کارها یا برنامه های مدیریت پروژه استفاده کنید.
- عوامل حواس پرتی را از بین ببرید: عواملی که باعث منحرف شدن توجه شما می شوند را شناسایی و سپس حذف کنید.
- جشن گرفتن: موفقیت های خود را بشناسید و با دوستان خود جشن بگیرید.
- الهام گرفته باشید: اطراف خود را با نقل قول ها، کتاب ها یا پادکست های انگیزشی احاطه کنید. یک راه سخت به چنین مشوق هایی نیاز دارد.
- پشتیبانی قابل قبول است: اهداف خود را برای حمایت و تشویق با دوستان یا اعضای خانواده به اشتراک بگذارید.
- با خودت مهربان باش: وقتی با موانع یا مشکلاتی روبرو می شوید با خودتان مهربان باشید. شما مقصر همه مشکلات خود نیستید.
- سلامتی را فراموش نکنید: خودتان را با کار زیاد نکنید. با ورزش، رژیم غذایی متعادل و خواب کافی به سلامت جسمی و روانی خود برسید. خودمراقبتی فراموش نکن
- موفقیت را تصور کنید: خود را در حال رسیدن به اهداف تجسم کنید. موفقیت را تصور کنید.
- به طور مداوم یاد بگیرید: به دنبال دانش و مهارت های جدید مرتبط با اهداف خود باشید.
- عادات خود را تغییر دهید: گاهی اوقات محیط کار یا برخی از عادات خود را تغییر دهید تا در دام تکرار و کسالت نیفتید.
چرا گاهی انگیزه خود را از دست می دهیم؟
با پیشنهاد انگیزشی که با هم مرور کردیم، مردم گاهی انگیزه خود را از دست می دهند، اما چرا؟ چرا گاهی همه انگیزه خود را از دست می دهیم؟
1. نداشتن اهداف مشخص
بدون هدف مشخص، داشتن انگیزه سخت است. تعیین اهداف قابل دستیابی و همسو با ارزش ها و علایق کمکی به خروج از چنین بن بست است. هیچ پیشنهاد انگیزشی بدون هدف جواب نمی دهد!
2. غرق در حجم کاری
مواجهه با حجم زیاد کار و احساس سنگینی کارها می تواند طاقت فرسا باشد و در نهایت انگیزه را از بین ببرد. برای غلبه بر این مشکل، وظایف بزرگ را به بخش های کوچکتر و قابل مدیریت تقسیم کنید. در کنار این برنامه ریزی و رسیدن به سلامت جسم و روح خود را فراموش نکنید.
3. ترس از شکست
ترس از شکست می تواند افراد را از امتحان ایده های جدید باز دارد. برای غلبه بر این ترس، نگرش خود را نسبت به شکست تغییر دهید. شکست یک فاجعه نیست، بلکه فرصتی برای تجربه های جدید است.
4. عدم علاقه
اگر از کاری که انجام میدهید لذت نمیبرید، حفظ انگیزه در دراز مدت دشوار است. حتی زمانی که در حال کسب درآمد هستید، به علایق و ارزش های خود توجه کنید و اگر مناسب نیست مسیر خود را تغییر دهید. به دنبال فعالیت هایی باشید که برای شما جذاب و الهام بخش هستند.
5. سوخت
کار زیاد، استرس و فشار کاری می تواند شما را خسته و بی انگیزه کند. در این شرایط به سلامت جسمی و روحی خود توجه کنید. تعادل کار و زندگی و زمان برای خود را فراموش نکنید.
6. انتقاد از خود و منفی نگری
سرزنش مدام خود چیزی جز بی انگیزگی شما ندارد. با خود مهربان باشید، از جملات تاکیدی مثبت استفاده کنید و به جای اشتباهات خود، روی پیشرفت و دستاوردهای خود تمرکز کنید.
8. نداشتن همراه
داشتن کسی که شما را تشویق کند بسیار مهم است. این دوست یا عضو خانواده می تواند کار شما را بررسی کند و به نوعی به شما انگیزه دهد.
9. مشکلات جسمی و روحی
مشکلات جسمی و روحی مانند افسردگی، اضطراب یا خستگی مزمن می تواند انگیزه هر کسی را از بین ببرد. در این موارد از متخصصی مانند روانشناس یا مشاور کمک بگیرید.
10. یکنواختی و روتین
انجام مداوم کارهای تکراری بدون هیچ تغییری می تواند منجر به خستگی و کاهش انگیزه شود. این اتفاق در مشاغل اداری زیاد می افتد. یادگیری مهارت های جدید، تغییر موقعیت در سازمان یا حتی تغییر شغل را جدی بگیرید.
12. عوامل بیرونی
عوامل استرس زا مانند مشکلات مالی، مشکلات عاطفی یا مشکلات در محل کار می توانند بر سطح انگیزه تأثیر بگذارند. برای افزایش انگیزه برای این مشکلات راه حلی پیدا کنید.
12. کمبود ایده و انرژی
دور شدن از ایده ها یا افراد الهام بخش می تواند شما را بی انگیزه کند. به دنبال منابع الهام و ایده باشید، اگر کسی در کنار شما نیست، کتاب ها و فیلم های الهام بخش را فراموش نکنید.
13. انتظارات غیر واقعی
تعیین اهداف بلندمدت و بلندمدت جذاب است. با این حال، این جاذبه کوتاه مدت است. اهداف غیرواقعی شما را ناامید خواهند کرد زیرا هرگز به آنها نخواهید رسید.
14. بدون برنامه
برنامه ریزی ضعیف می تواند همه چیز را طاقت فرسا و دشوار کند. با برنامه ریزی منظم از خستگی، فرسودگی و شکست دوری کنید.
15. فراموش کردن خودم
پاداش ندادن به خود برای بردهای کوچک یا نقاط عطف باعث می شود خود را فراموش کنید. موفقیت های خود را جشن بگیرید و خود را برای رسیدن به هر نقطه عطفی تشویق کنید.
آینده را تجسم کنید
به یاد داشته باشید که انگیزه نیروی محرکه همه رفتارهای انسانی است و درک آن می تواند:
منبع: BetterUp ، ذهن خیلی خوب