کد ضریب ارشد برای تفکیک رشته ها به همراه هر مجموعه امتحانی در کارت مرجع آزمون کارشناسی ارشد گنجانده شده است. بنابراین افراد نیاز به مطالعه منابع آزمون، تاثیر و ضریب هر درس و نحوه اولویت بندی رشته ها، کد ضرایب کنکور ارشد خواهند بود که معمولا در دفترچه ثبت نام و کارنامه نتیجه اولیه درج می شود.
خب در پاسخ به این سوال که کد شانس روی کارت ارشد چیست؟ باید گفت که این یعنی تفکیک رشته ها، تاثیر هر درس و ضریب آن در آزمون. متقاضیان آزمون کارشناسی ارشد برای انتخاب رشته و اولویت بندی گرایش های هر رشته باید با کد نسبت موثر کارشناسی ارشد آشنا باشند.
کد ضریب در کنکور چقدر است؟
کد ضریب ارشد علاوه بر مشخص شدن گرایش های هر رشته از زیرمجموعه آزمون، بر نتایج اولیه کنکور تأثیر می گذارد. کد ضریب، معمولا در جزوه انتخاب رشته کارشناسی ارشد پروتکل آزمون مقدماتی نیز برای تفکیک رشته ها و اعلام تراز و رتبه شرکت کنندگان درج شده است. بنابراین داوطلبان باید در زمان ثبت نام کد ضریب رشته مورد علاقه خود را در فرم ثبت نام ثبت کنند.
پس از اعلام نتایج، داوطلبان باید وارد سیستم امتیازدهی شوند و گزارش اولیه خود را که شامل اطلاعات کد نسبت، سطح و رتبه است، دریافت کنند. پس از انجام این مراحل و مشاهده کد شانس هر دوره می توانند طبق دستور برای انتخاب رشته اقدامات لازم را انجام دهند. همچنین در کارنامه مقدماتی کنکور رتبه و تراز هر کد ضرایب به تفکیک با توجه به ضریب ناحیه روند درج شده است.
یکی از نکات مهمی که داوطلبان باید به آن توجه کنند، کد ضرایب گرایش های مشابه است که گاهی به عنوان زیر گروه یک گروه امتحانی تعریف می شود. به عنوان مثال رشته روانشناسی دارای 11 رشته است که به 6 کد ضریب رشته تقسیم می شود. کد ضریب 1 شامل 4 رشته روانشناسی عمومی، روانشناسی اسلامی، روانشناسی اجتماعی و روانشناسی شخصیت می باشد.
متقاضیان می توانند با انتخاب کد ضریب 1 کارشناسی ارشد رشته روانشناسی با توجه به رتبه و تراز درج شده در کارنامه اولیه یکی از این 4 رشته را برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کنند.
کد ضریب در پروتکل مقدماتی کنکور
کد ضریب در کارنامه ارشد چیست؟ کد ضریب در کارنامه اولیه کنکور نشان دهنده قبولی یا مردودی داوطلب در این کد می باشد. به عبارت دیگر برای هر کد رشته تراز و رتبه مجزا در نظر گرفته شده است که متقاضیان برای بررسی آن باید وارد سایت سنجش و آموزش کشور شوند. sanjesh.org برای تبدیل شدن علاوه بر این، اطلاعاتی که باید در گزارش کد ضریب ارشد اولیه گنجانده شود شامل وضعیت انتخاب رشته، رتبه، تراز و معدل موثر است.
به عنوان مثال داوطلبی که در هنگام ثبت نام بر اساس دفترچه انتخاب رشته کد ضریب 1 را از رشته روانشناسی انتخاب کرده است می تواند رتبه خود را نسبت به تمامی شرکت کنندگان مشاهده کند. در عین حال، می توان نتیجه کلی داوطلب را با در نظر گرفتن ضریب موثر دوره بررسی کرد. بنابراین کد نسبت موجود در کارنامه ارشد ممکن است بگذرد یا خیر.
در زیر کد ضرایب رشته های روانشناسی را مشاهده می کنید. همانطور که گفتیم در حال حاضر 11 تخصص وجود دارد که برای آنها 6 کد ضریب در نظر گرفته شده است. برای مثال کد ضریب 2 بین روانشناسی بالینی و روانشناسی شناختی یکسان است. بنابراین کد ضریب ارشد نیز در برخی از رشته ها که تعداد گرایش های زیادی دارند مشابه است.
مفهوم کد ضریب در آزمون کارشناسی ارشد
کد نصاب ارشد کنکور نیز به هر مجموعه از رشته هایی که گرایش های متفاوتی دارند تعلق می گیرد تا عملکرد هر رشته در آزمون مشخص شود. بنابراین این کد فیلد در دفترچه ثبت، کارنامه اولیه و پایان نامه پایانی کارشناسی ارشد باید گنجانده شود. دانشجویانی که قصد شرکت در کنکور کارشناسی ارشد را دارند مثلا در رشته روانشناسی می توانند اعدادی را در کنار نام هر رشته ببینند که در واقع کد ضرایب رشته انتخابی است.
همانطور که گفتیم رشته روانشناسی در سطح بالاتر حدود 11 حوزه دارد که 6 کد ضریب برای آنها تعریف شده است. در برخی موارد رشته های گرایش های امتحانی دارای کد نسبت یکسانی هستند که داوطلبان با انتخاب کد رشته های مشابه می توانند شانس بیشتری برای قبولی در آن داشته باشند. در کارنامه اولیه علاوه بر دفترچه ثبت نام، کد نسبی کنکور نیز درج شود.
کد نسبت ارشد در گزارش; سطح، رتبه و وضعیت علمی داوطلبان را نشان می دهد. بنابراین افراد به کد ضریبی که در دفترچه ثبت نام انتخاب کرده اند نیاز دارند تا به راحتی به نتایج و عملکرد خود در کنکور پی ببرند. در صورتی که کد ضرایب بین چند درس مشترک باشد، علاوه بر مفاد امتحانی، تأثیر ضریب بر منابع آزمون برای آنها یکسان است.
تاثیر کد ضریب در انتخاب کنکور اصلی
دلیل اهمیت کد نسبت در گزارش ارشد چیست؟ تاثیر کد ضریب در انتخاب کنکور اصلی مهم است و از چند جهت قابل بررسی است. زیرا در نهایت داوطلبان را قادر می سازد تا با توجه به توانایی و علاقه خود یکی از کدهای نسبت ارائه شده در رشته ارشد را انتخاب کنند تا پس از کنکور به رتبه و تراز خود در کارنامه اولیه کنکور دسترسی داشته باشند.
کد فاکتور ارشد برای تفکیک حوزه های مورد علاقه در مجموعه ای از آزمون ها و ضریب تأثیر هر دوره ایجاد شده است تا تعداد متقاضیان برای هر حوزه مورد علاقه به طور دقیق مشخص شود. به عنوان مثال اگر داوطلبی در رشته روانشناسی رتبه 1 کد 1 را کسب کند با فردی که رتبه 1 کد 2 را کسب کرده یکی نیست و هر کدام توانسته بالاترین رتبه را در کنکور کسب کند.
علاوه بر تمامی این موارد، داوطلبان می توانند با انتخاب کد ضریب هر رشته، برنامه ریزی بهتری داشته باشند و با مطالعه منابع و محتوای آزمون، خود را برای آزمون ارشد آماده کنند. بنابراین تاثیر کد نسبی در انتخاب رشته اصلی کنکور از قبل از انتخاب رشته تا شرکت در کنکور و حتی بررسی کارنامه کنکور ارشد حائز اهمیت است.
نکته کد ضریب کارشناسی ارشد در کارنامه آزمون کارشناسی ارشد
انتخاب رشته در کنکور کارشناسی ارشد یکی از مهم ترین مراحل شرکت در آزمون می باشد. کد سهمیه ارشد از ثبت نام و انتخاب رشته تا اعلام نتایج اولیه آزمون نقش مهمی دارد. اما دانستن چند نکته کلیدی نیز به عنوان راهنمای کد نسبی کنکور ارشد برای داوطلبان ضروری است. ابتدا قبل از هر اقدامی باید توانایی ها و استعدادهای خود را بشناسید. رشته آینده شما چیست؟
در مورد حوزه و گرایش های هر سری آزمون تحقیق کنید و سپس در زمان ثبت نام کد ضریب مورد نظر را در فرم مربوطه وارد کنید. پس از ارسال کارنامه اولیه، باید رتبه قبولی یا عدم موفقیت خود را بر اساس کد ضریب انتخابی خود بررسی کنید. زیرا تراز و رتبه هر کد یک ضریب جداگانه برای تعیین تعداد شرکت کنندگان در هر رشته تخصصی می باشد. این موضوع برای تسهیل در رتبه بندی و میزان پذیرش متقاضیان مد نظر قرار گرفته است.
برای دانلود کد پی دی اف ضریب کارشناسی ارشد در کارنامه آزمون کارشناسی ارشد روی لینک کلیک کنید کلیک.
اهمیت کد نسبت در کارنامه ارشد چیست؟
کد ضریب ارشد جداکننده رتبه و سطح در هر فیلد جهت گیری برای زیر مجموعه ای از امتحان است.
متقاضیان چگونه می توانند کد ضریب ارشد خود را پیدا کنند؟
همچنین داوطلبان می توانند از طریق دفترچه ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد کد رشته مورد علاقه خود را بیابند.
ملاک اصلی انتخاب رشته در کنکور کارشناسی ارشد چیست؟
به طور کلی ملاک اصلی انتخاب رشته، کد رشته تخصصی مورد نظر است.