آیا سربازان غایب میتوانند از مشوقهای سرباز ماهر بهرهمند شوند؟
مشاور ارشد رئیس قرارگاه مرکزی آموزشی نیروهای مسلح، مزایای مشوق سربازان واجد شرایط را برای درجه داران تشریح کرد.
سردار موسی کمالی در گفت وگو با ایسنا. وی در خصوص جزئیات ارائه مشوق های آموزشی به سربازان واجد شرایط و شرایط بهره مندی از آنها، گفت: همانطور که بارها اعلام شده هدف از برگزاری اردوی مهارت آموزی ارتقای مهارت سربازان، تسهیل در ایجاد اشتغال است. برای آنها پس از پایان خدمت و لذت بردن از دوران سربازی آنها. در این راستا و همچنین برای ترویج فرهنگ مهارت آموزی و ایجاد انگیزه و تشویق جوانان به مهارت آموزی، مشوق هایی برای سربازان ماهر نیز در نظر گرفته شد.
وی با بیان اینکه بخشی از این مشوق ها مربوط به مهارت آموزی سربازان قبل از اعزام به خدمت و ثبت آن در سامانه سها است، گفت: ارائه یک ماه خدمت کوتاه مدت، تعیین ساماندهی محل خدمت، تعویق اعزام به خدمت حداکثر مدت زمان، انتخاب استان محل وظیفه، اعطای سنوات اضافه خدمت به سربازان، استفاده از مرخصی یک ماهه، اعطای درجه بالاتر، استفاده از سربازان واجد شرایط به عنوان کمک مربی و مربی در نیروهای مسلح. ، استخدام متخصص نیروهای مسلح و اولویت استخدام نیروهای مسلح از جمله مشوق های موجود برای سربازان واجد شرایط است.
مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی رزمایش فعال نیروهای مسلح با بیان اینکه آیا امکان استفاده از این مشوق ها برای مشمولان غایب وجود دارد یا خیر، بیان کرد: کسانی که خدمت سربازی خود را به پایان نرسانده اند و اضافه کار دارند نیز می توانند از مشوق ها استفاده کنند. ضمناً یکی از این مشوق ها ارائه سنوات اضافه خدمت به سربازان است.
کمالی در مورد اینکه هر سرباز قبل از اعزام به سربازی از چه مشوق هایی می تواند استفاده کند، گفت: ارائه یک ماه خدمت کوتاه مدت، تعیین تشکیلات محل خدمت، تاخیر در اعزام حداکثر تا شش ماه، انتخاب استان محل خدمت، ارائه اضافه کار، سابقه سربازی، استفاده از مرخصی یک ماهه، ارائه درجه بالاتر، استفاده از سرباز واجد شرایط به عنوان کمک مربی و مربی در نیروهای مسلح، جذب نیروی متخصص در نیروهای مسلح و اولویت جذب در نیروهای مسلح از جمله مشوق های موجود برای سربازان واجد شرایط است. اما این دسته از سربازان باید توجه داشته باشند که هر فرد حداکثر می تواند از یک مشوق استفاده کند. به همین ترتیب، در هنگام ثبت نام، از متقاضیان خواسته می شود تا حداکثر چهار مشوق را بر اساس اولویت بندی انتخاب کنند. در نهایت این مشوق ها بر اساس امتیاز کسب شده توسط داوطلب به آنها تعلق می گیرد.
مشاور ارشد فرمانده قرارگاه مرکزی آموزشی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح همچنین با اشاره به نحوه ارزیابی سربازان واجد شرایط، خاطرنشان کرد: کارآموزان به چهار گروه دوره های کوتاه مدت، فارغ التحصیلان فنی و حرفه ای و کارگری تقسیم می شوند. هنرستان های شناختی ، گروه های پزشکی و پیراپزشکی، فارغ التحصیلان سایر دانشگاه ها، آنها را تقسیم بندی می کنند، گفت: دوره هایی که در رشته های فنی و حرفه ای، جهاد کشاورزی، جهاد دانشگاهی، فناوری اطلاعات و … برگزار می شود. کوتاه مدت هستند. این گروه با کسب 240 امتیاز می توانند از بالاترین انگیزه استفاده کنند و در صورت کسب امتیاز کمتر از مشوق های کمتری بهره مند شوند.
وی در تشریح نحوه ارزیابی دوره های آموزشی کوتاه مدت گفت: امتیازها را به سه دسته تقسیم کرده ایم که برای ورود به مشوق و بهره مندی از مشوق ها باید حداقل 80 امتیاز کسب کنید. امتیاز 80 تا 160 جزء گروه تشویقی اول محسوب می شود به عنوان مثال در مورد خدمت و مرخصی کوتاه مدت 10 روز کوتاهی یا مرخصی به این گروه تعلق می گیرد و در واقع تسهیلات در نظر گرفته شده برای این افراد یک یک سوم بقیه و برای آنها فعال نیستند، برخی از خدمات مانند انتخاب محل خدمت و غیره. در گروه دوم مشوق ها، افراد باید از 161 تا 239 امتیاز جمع آوری کنند و از 20 روز مرخصی یا کسری استفاده کنند. دو سوم تسهیلات مصوب را دریافت می کنند. اما در گروه سوم افراد می توانند از این انگیزه نهایت استفاده را ببرند که برای این گروه 240 امتیاز لازم است.
مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی آموزشی ستاد وظیفه نیروهای مسلح با بیان اینکه برای گروه آموزشی کوتاه مدت بسته به میزان آموزش امتیاز داده می شود، گفت: اما برای دو گروه دیگر که حفاظت هستند. گروه و گروه پزشکی و پیراپزشکی حداکثر امتیاز رعایت شده و می توانند از مشوق های کامل برخوردار شوند.
کمالی ادامه داد: اما برای گروه دیگر فارغ التحصیلان که بیشتر از دانشگاه های کشور فارغ التحصیل شده اند، امتیاز مهم است. شش شاخص برای ارزیابی این افراد وجود دارد. اول اینکه این افراد به ازای هر ساعت دوره تخصصی یک امتیاز می گیرند و امکان کسب امتیاز تا 100 امتیاز وجود دارد، شاخص دوم مهارت های کاری عمومی است که فرد می تواند به ازای هر سه ساعت آموزش امتیاز بگیرد و حداکثر آن وجود دارد. از 40 امتیاز سومین شاخص این است که اگر فردی تجربه دستیاری داشته باشد می تواند به ازای هر پنج ساعت یک امتیاز و تا 40 امتیاز بگیرد. شاخص چهارم مربوط به کارآموزی و تجربه آزمایشگاهی است که تا 60 امتیاز تعلق می گیرد و هر پنج ساعت یک امتیاز دارد. عنصر پنجم تدریس است و کسانی که رشته خود را در سطح پایین تر تدریس می کنند می توانند به ازای هر پنج ساعت تدریس یک امتیاز دریافت کنند و به این افراد تا 40 امتیاز می دهند. واحدهای عملی و آزمایشگاهی دانشگاه نیز تا 50 امتیاز دریافت می کنند که هر واحد دارای پنج امتیاز است.
وی در پاسخ به این سوال که کدام سازمان اعتبار سنجی خواهد داشت، گفت: دوره های کوتاه مدت توسط خود سازمان ها، مدارس توسط وزارت آموزش و پرورش، گروه پزشکی توسط وزارت بهداشت و سایر رشته ها توسط وزارت علوم برگزار می شود. دانشگاه ها نیز توسط همان دانشگاه تایید می شوند.
مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی آموزش نیروهای مسلح درباره نحوه بهره برداری از این مشوق ها گفت: مردم می توانند برای ثبت نام به سامانه پلیس سها مراجعه کنند. اعزامها از ژوئیه به بعد میتوانند از این مشوقها استفاده کنند و شامل کسانی که در حال خدمت هستند نمیشوند. متقاضیان باید حداقل دو ماه قبل از اعزام ثبت نام کنند و می توانند از 15 مه برای استقرار جولای اقدام کنند.
انتهای پیام